Naapurit kutsuivat meidät mökilleen vierailulle ja tietenkin tuliaisiksi piti viedä, mitäs muuta kun kakkua. Näin kuumalla ilmalla ei todellakaan viitsi laittaa uunia kuumenemaan, joten päätin sitten tehdä tälläisen hyytelökakun. Normaalista ohjeesta poiketen lisäsin digestivepohjaan tilkan vettä, että se leikkautuisi paremmin. Ajatus olikin ihan toimiva ja pohjaa oli helppo leikata.

Kaupasta ei sattunut löytymään Flora vispiä, joten jouduin tyytymään laktoosittomaan vispikermaan ja toimi se näinkin. Ensimmäiseen kerrokseen vatkasin kerman ja lisäsin siihen pari purkkia mansikkarahkaa. Jämäköitin seoksen kolmella liivatteella. Toiseen kerrokseen laitoin vanhan ajan vaniljakastiketta, jota sitäkin hyydytin kolmella liivatelehdellä. Pinnalle laitoin mansikkamehua tietenkin liivatteilla vahvistettuna. Annoin hyytyä pari tuntia ja lisäsin mansikat pinnalle. Lopuksi koristelin kermavaahdolla ja marsipaanilehdillä sekä sokerikukkasilla. Pursotukset koristelin vielä kimalteella.

Vähän arvelutti tuo kakun kuljetus näillä helteillä, mutta otin kuitenkin riskin. Ukkonenkin painoi päälle, joten haastetta riitti ihan riittämiin. Kiedoin kakkukuvun päälle märän pyyhkeen, että se pitäisi viileyttä edes vähän aisoissa. Autossa laitoimme ilmastoinnin puhaltamaan jalkatilaan kylmää ilmaa ja matka sujuikin suurin piirtein varpaat jäässä. Lisäksi mökki sijaitsi saaressa, missä ei juurikaan ole kylmiä säilytystiloja. Saimme kuitenkin kakun onnellisesti perille ilman suurempia vahinkoja.

Hyvin teki kauppansa, jäljelle jäi vain pari pientä palaa iltapalaksi.