Sattuivat nuo nimpparin näin naisten viikon päätteeksi ja oli taas hyvä syy kakkujen väkerrykseen. Kun vielä vähän niin kun periaatteena on, että pöydässä pitää olla "sen seittemän sorttia", tein sitten tällaisia kakkuja. Pohjana taas vaalea ja tumma kääretorttupohja. Väliin vispasin Flora vispiä, jota maustin laktoosittomalla rahkalla ja mansikkahillolla. Tukevoitin tätäkin neljällä liivatelehdellä. Pinnalle laitoin marsipaanikuorrutteen ja pursotukset Flora vispiä

Kovinkaan kauheasti en jaksanut enkä ehtinytkään panostaa kakun ulkonäköön, koska meillä oli polttopuun ajo samaan aikaan menossa ja siellä piti olla puita mättämässä.

Sain oivallisia neuvoja tuttavaperheen miespuoliselta jäseneltä, kuinka tuota suklaakoristeluissa käytettävää kynää käytetään. Mie kun olen sen verran toope, että aina tarvii neuvoja kysellä. No oppia ikä kaikki, ja kynä toimi aivan kuten hän neuvoi. Hänelle suuri kiitos neuvosta.

 

Toiseksi tarjottavaksi tein kalastajan juustotortun, jonka ohjeen löysin Sunnuntai-resepteistä. Tapani mukaan en ihan ohjeen mukaan tehnyt, vaan sovelsin vähän omiani. Lisäsin ohjeeseen purkillisen ranskankermaa ja hieman enemmän sokeria kun ohjeessa oli. Pohjana murskattua hapankorppua, joiden makua vähän pehmensin muutamalla Digestive -keksillä. Oli yllättävän hyvä makuyhdistelmä. Pinnalle lohiruusukkeita, tilliä ja sitruunanviipaleita. Niin hyvin teki kauppansa, että vain pieni siivu jäi takaisin jääkaappiin laitettavaksi. No eiköhän tuo mene vaikka iltapalaksi jonkun suuhun.