Onpas mennyt aikaa edellisestä päivityksestä. Syykin on ihan perusteltu. Se tuo meidän vanha koneemme sitten sanoi sopimuksen irti aika pahalla hetkellä. Uuden koneen asennukset ja kuvien laitto on vieneet oman aikansa. Onneksi meillä on tuo vanhimmainen, joka homman hallitsee.

Leipomusrintamallakin on ollut vähän hiljaisempaa. Tahtoo tuo aika mennä opiskelun parissa melko tehokkaasti, aloitin nimittäin lokakuussa puoli vuotta kestävän ammattitutkintoon tähtäävän koulutuksen ja jostain se pitää aika ottaa.

No olen mie vähän saanut jouluakin valmisteltua. Perinteinen piparinpaisto suoritettiin äidin kanssa ennen itsenäisyyspäivää. Eikä niitä sitten tullutkaan kun vähän yli 400 kpl . En mie kaikkia meinaa omaan käyttöön jättää, osa meni äidille. Tässä piparisaalista tällä kertaa. Jos jossain välissä on aikaa, tarkotus on koristella pikeerillä. Saas nähä tuleeko se aika joulun jälkeen vai milloin.
 

 

Sitten anopilta opittu lihapiirakan teko joka kuuluu myöskin joka jouluiseen leipomukseen. Melko suuritöisiä nuo ovat, mut kyllä sen kerran vuoteen jaksaa. Eli normaali litran pullataikina ilman sokeria ja kardemummaa. Kohotetaan ja leivotaan pyörylöitä (sellaisia kahvikupin lautasen kokoisia), joihin tulee väliin jauheliha-riisiseos. Itse tykkään tehdä riisipuuron ja sekoittaa paistetun jauhelihan siihen, mutta se on kai makuasia laittaako irto- vai puuroriisiä. Täytetyt piirakat kohotetaan lämpimässä liinan alla ja paistetaan öljyssä.

Huomasin nyt vasta, että on näköjään hirmu nälkäinen petokin päässyt kuvan yläreunaan linssiluteeksi .