Meillä joulun perinteisiin on vuosia kuulunut lihapiirakat. Aiemmin teimme niitä anopin kanssa, mut viime vuosina oon tehny piirakat itse, anopin ohjeella tietenkin.

Piirakkataikinana on tavallinen pullataikina, jossa ei ole sokeria ja kardemummaa. Väliin tulee riisijauhelihaseos. Mielestäni parempi täyte tulee kun keittää riisipuuron ja lisää siihen jauhelihat ja mausteet. Taitaa olla makuasia kuinka sen haluaa tehdä. Piirakat kohotetaan ja keitetään öljyssä.

Kommentti jälkeenpäin: En huomannut tuossa mainita, että toisena vaihtoehtona voi käyttää irtoriisitäytettä riisipuuron sijaan. Joskus sitä pitää asioita niin itsestään selvänä, että unohtuu yksityiskohtaiset ohjeet, sitä tarkoitin tuolla makuasialla. Anteeksi jos harhautin ihmisiä.

1292754119_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä kertaa näitä tuli vaan sellaset 50 kpl. Maistiaisia tietenkin piti ottaa ja pussilliset meni siskon lapsille.

 

Kun oikein pääsin vauhtiin, tein saman tien vähän joulutorttujakin. Toisissa on perinteinen luumuhillo ja toisissa uutuus omena-kanelihillo. Nuo tortut vaan kohosivat niin, ettei hillo meinannut pysyä pinnalla lainkaan ja siksi tortuista tuli aika epäsiistin näköisiä.

1292754163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e