Meillä tuo puolisko ja nuorimmainen viettävät synttäreitä parin viikon välein ja niinpä usein vietetäänkin tuplajuhlia, niin tälläkin kertaa.

Puoliskon toiveena oli ihan perinteinen mansikkakermakakku. Ainoana lisäyksenä piti kakkuun laittaa teksti herra 47 (siitä saattaa äkkiseltään päätellä iän). Tein 6 tosi ison munan peruskakun samalla vanhalla ohjeella, eli yhtä paljon munia, jauhoja ja sokeria. Aikoinaan hyväksi havaittu ohje, joka ei koskaan petä.

Yhteen väliin laitoin sipaisun limecurdia, banaanisosetta, banaaniviipaleita ja kermaa. Toiseen väliin hienonsin papaijaa sauvasekoittimella muussiksi, banaania ja kermaa. Kolmanteen väliin tuli aprikoosisose, banaani ja kerma. Kostutin mansikkalimemehulla, jota hieman jatkoin sitruunalimpparilla. Pinnalle Flora vispi, mansikat ja suklaasta tehty teksti.

 

Lisäksi tein jo aiemminkin tehdyn hyydykevoikkarin, jos sitä niin voisi sanoa. Vuorasin irtoreunavuoan pohjan leivinpaperilla, laitoin pohjalle ruisviipaleista kerroksen, kostutus kasvisliemellä. Täytteeseen sekoitin vähän mitä kaapista löytyi. Siihen tuli palvikinkkukuutioita, ruohosipuli-, piparjuuri- ja maustamatonta tuorejuustoa, creme fraishea, hieman sinappia ja mustapippuria. Toinen kerros leipää ja täytettä samalla lailla. Täytteen hyydytin viidellä liivatteella. Pinnalle jääsalaattia, kinkkua, kurkkua ja herneenversoja.

 

Ja sitten nuorimmaisen kakkuun tuli suklaariisimuropohja. Sekin on aiemmin tehty. Täytteeseen vatkasin Flora vispin vaahdoksi. Sekoitin joukkoon 2 purkkia sitruunatuorejuustoa, turkkilaista maustamatonta jugurttia, kuningatarrahkaa ja mansikoita. Hyydytin 5 liivatteella. Pinnalle uusia mansikoita, Aku Ankka ja Flora vispiä. Reunukset on pähkinävohvelia.

Kun paistoin kakkupohjaa, mietin että samalla voisi tehdä kuivan kakunkin. Sattui olemaan kaupassa alennusmyynnissä tuollainen hieno katedraalimallinen vuoka ja sehän tietysti hyppäsi ostoskärryyn . Nyt oli hyvä tilaisuus kokeilla sitä.

Kakkuun vatkasin 3 munaa, 4 dl sokeria, 4½ dl sokeria, 3 tl leivinjauhetta ja  100 g voita sulatettuna. Lisäsin joukkoon 1½ dl laktoositonta maitoa, rouhittua maito- ja valkoista suklaata, vähän sitruunamehua. Varmaan nyt joku aines jäi pois, mutta ei sen niin väliä. Paistoin 175 asteessa noin tunnin. Onnistui kerrankin ihan yli odotusten ja kohosi tosi nätisti. Ja oli muuten tosi hyvää.

Se on näillä helteillä melkoisen hauskaa puuhaa tuo keittiössä askartelu. Lämpöä muutenkin sellaset 30 astetta ja uuni vielä kuumentaa lisää. Puhumattakaan kuinka saisi kerman pysymään koossa niin kauan että sen saa kakun päälle. Kyllä siinä sai juoksuttaa kakkuja kylmään vähän väliä kun meinasi kermat muuttua vedeksi alta aikayksikön. Mut onnistuin silti mielestäni ihan kohtuullisesti .