Appiukolla oli syntymäpäivät ja kahvipöytään lähti jo tutuksi tullut kinkku-metukkakakku. Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä pyöreän voikkarin ja nyt siihen tuli oivallinen tilaisuus. Ohje on sovellettu jo pariinkin kertaan tehdystä mallista.

1303158103_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pinnalla maustamatonta ja pippurituorejuustoa vähän Flora vispillä notkistettua. Tajusin vasta jälkeenpäin, että reunakoristeista unohtui juustoraaste. Menihän se noinkin.

1303158016_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeena kinkku- ja metvurstisiivuja, kurkkuviipaleita ja herneenversoja.

1303157898_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Toiseksi tarjottavaksi tein sydämen muotoisen täyskärin. Pohjana perussokeritaikina, jossa munia, jauhoja ja sokeria on yhtä paljon. Välissä mango-passion- ja kuningatarmousse, joiden alle sipaisin ohuen kerroksen lemon curdia. Laitoin varmuuden vuoksi yhden liivatteen kumpaankin kerrokseen, ettei täyte valu kokonaan pois.

1303157840_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä päätykuvaa.

Pinnalla Flora vispivaahto, vihreä marsipaani ja sokerimassasta tehty köynnös. Olikin paljon helpompi mallailla köynnöstä paperin päälle kun yrittää saaha sitä kauniisti kakun pinnalle. Sen takia tuo köynnös ei ole kovin onnistunut.

1303158190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja tässä toinen reuna.

1303158253_img-d41d8cd98f00b204e9800998e