Appiukolla oli syntymäpäivät ja kahvipöytään lähti jo tutuksi tullut kinkku-metukkakakku. Olen jo jonkin aikaa halunnut tehdä pyöreän voikkarin ja nyt siihen tuli oivallinen tilaisuus. Ohje on sovellettu jo pariinkin kertaan tehdystä mallista.
Pinnalla maustamatonta ja pippurituorejuustoa vähän Flora vispillä notkistettua. Tajusin vasta jälkeenpäin, että reunakoristeista unohtui juustoraaste. Menihän se noinkin.
Koristeena kinkku- ja metvurstisiivuja, kurkkuviipaleita ja herneenversoja.
Toiseksi tarjottavaksi tein sydämen muotoisen täyskärin. Pohjana perussokeritaikina, jossa munia, jauhoja ja sokeria on yhtä paljon. Välissä mango-passion- ja kuningatarmousse, joiden alle sipaisin ohuen kerroksen lemon curdia. Laitoin varmuuden vuoksi yhden liivatteen kumpaankin kerrokseen, ettei täyte valu kokonaan pois.
Tässä päätykuvaa.
Pinnalla Flora vispivaahto, vihreä marsipaani ja sokerimassasta tehty köynnös. Olikin paljon helpompi mallailla köynnöstä paperin päälle kun yrittää saaha sitä kauniisti kakun pinnalle. Sen takia tuo köynnös ei ole kovin onnistunut.
Ja tässä toinen reuna.
Kommentit