Tein äidille äitienpäiväksi suklaisen kinuskikakun. Pohjana kuuden munan peruskakku kaakaolla maustettuna, välissä valkosuklaa-nougat ja kuningatarmousset. Pinnalla suklainen kinuskikuorrute. Pursotukset laktoositonta vispikermaa ja Flora vispiä. Koristeet vanhaa varastoa.

Olen jo pitkän aikaa halunnut testata isomaltoosista tehtyjä kastepisaroita ja tässä sitten tuli oiva tilaisuus kokeilla. Lämmitin maltoosin kattilassa ja roiskin pullasudin avulla leivinpaperin päälle pisaroita. Pisarat olisi ehkä levinneet aidommin jos olisin roiskinut suoraan kukkien päälle. En tässä vaiheessa arvannu tehä sitä kun en tiennyt miten tää kokeilu toimii. Nyt asettelin pinsettien kanssa niitä ja siksi ne onkin vähän turhan järjestyksessä. Jos sitten seuraavalla kerralla uskallan kokeilla ilman välivaiheita.


Tässä kokonaiskuvaa kakusta.


Ja tuota ihanaa ruusupursotusta. Se on niin näyttävä ja helppo tehä.
Meinasi vaan tulla hätä kerman kanssa kun se loppui totaalisesti kun olin pursottanut puoli kakkua. Mietin mistä saisin lisää kermaa lauantai-iltana kymmenen aikaan. Naapuristakaan ei ollut apua kun hän oli mökillänsä. Piti sitten laittaa tuo puolisko varta vasten hakemaan sitä parinkymmenen kilometrin päähän. Onneksi on sellainen huoltsikka joka on auki 24:ään.
heart  heart  heart
On se ihanaa kun tuo kesä on ihan kulman takana. Kesän ensimmäiset mansikan kukat.

 
Ja sitten lopuksi, vielä ehtii tämän päivän aikana:

OIKEIN IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE MAHTAVILLE ÄIDEILLE heart