Vanhempani olivat tulossa kyläilemään ja pitihän miun kakkua tarjota. Ajatuksena oli vähän etukäteen harjoitella spritsauksien tekoa, kun parin viikon päästä lupasin tehdä työkaverin anopille 90-vuotiskakun. Tulin siihen tulokseen, että harjoittelua pitää jatkaa vielä paljon tai sitten pitää muuttaa suunnitelmaa.
En todellakaan osaa noita suklaajuttuja tehä niinkun toiset blogin pitäjät. Olen heille melkein kateellinen, kuinka jotkut osaavat noin vain tehdä ihania ja sujuvia kaaria, mie en osaa !! Täytyy vissiin tyytyä noviisin osaan ja harjoitella vielä paljon.
Mutta tässä kuitenkin tämän hetkistä satoa. Ohje on taas ihan itse kehitelty ja ympätty kaikenlaisia vanhoja asioita yhteen. Ja kuten tunnettua, kuvat ei ole parhaimmasta päästä.
Huomasin että ehkä miun kannattaa vaihtaa tuota kuvauspaikkaa kun tuo keittiön pöytä tuntuu vaikuttavan kuviin niin, että kaikista tulee tuollaisia ruskean sävyisiä, vaikka tekeleet on oikeesti ihan muun värisiä. Yritän parantaa tilanteen.
No mutta kuitenkin, tässä on yksi harjoitteluversio. Sain vasta äskettäin Kakkusankareilta tilaamani liljamuotit ja pitihän niitä testata käytössä koristeluiden kanssa.
Mutta tässä ohje appelsiinituorejuustokakkuun:
11 Digestive-keksiä
n. 75 g voita
1 rkl vettä
Murenna keksit, sulata voi ja sekoita aineet keskenään (olen lisännyt keksimuruseokseen tilkan vettä, että se leikkautuisi paremmin. Joskus on käynyt niin että jos pohjassa on liian paljon voita, sitä on aika vaikea leikata. Vesi vähän pehmentää voin kovuutta, mutta sen voi aivan hyvin jättää poiskin). Painele muruseos irtopohjavuoan pohjalle. Reunan saa siistiksi käyttämällä esim. piirtoheitinkalvosta tehtyä reunusta.
1. täytekerros
2,5 dl (1 prk) Flora vispiä
1 pss valkosuklaa-nougatmoussea (Blåband)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
3 liivatetta
½ dl ananas-mandariinimehua
Vatkaa kerma ja mousse vaahdoksi. Lisää tuorejuusto. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna ananasmehu ja sekoita liivatteet mehuun. Anna hetken jäähtyä ja sekoita ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa n. tunti kunnes pinta on hieman kovettunut.
2. täytekerros
2,5 dl Flora vispiä
hieman keltaista väriä
200 g appelsiinituorejuustoa
3 liivatelehteä
½ dl appelsiinituoremehua
(1½ tl vanilliinisokeria, 2 tl sokeria)
Tee samalla tavalla kuten 1. täyte. Lisäsin hieman Wiltonin keltaista pastaväriä, koska massa ei muuten juurikaan erottunut ensimmäisestä kerroksesta. Se on kuitenkin ihan täysin makuasia, kuinka erottuvat kerrokset haluaa tehdä eli väriä voi lisätä tai sen voi aivan hyvin jättää poiskin.
Pinnalle:
3 prk Piltti Aurinkoinen -soseita (aprikoosi-ananas-persikka)
3 liivatetta
½ dl ananas-mandariinimehua
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna mehu ja sekoita liivatteet mehun joukkoon. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen hedelmäsoseitten joukkoon. Kaada kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Pinnan voi koristella kuten haluaa. Itse laitoin yllä mainitsemani suklaa- ja sokerimassakoristeet.
Kommentit