Tässä on juuri uunista tullut tiikerikakku. Harmillista, ettei tuoksua voi välittää näin nettiä pitkin . Kuvan laatu ei todellakaan ole paras mahollinen.
Tää tuli vähän yllättäen, kun isä soitti eilen ja kertoi, että äiti on sairastunut ja lauantaiksi pitäisi saada hautajaisiin tehtyä kakkuja, jotka äidin olisi pitänyt tehdä. No pitäähän sitä sen verran vanhempiaan auttaa. Perjantaina lupasin vielä tehdä neljä täytekakkua samaan tilaisuuteen.
Ohje on vanha, enkä muista ollenkaan mistä sen olen saanut. Kerrankin tein sen suurin piirtein ohjeen mukaan. Tää on sellanen pomminvarma ohje, että aina onnistuu. Toisinaan käytän nesteenä kylmää kahvia ja joskus appelsiinituoremehua, vähän mitä sattuu milloinkin olemaan. Mutta tässä käytin ihan kermaa, kuten ohje sanoo. Tässä ohje:
Murokakku
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl peruna- tai maissijauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
½ dl kermaa tai maitoa
Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sihdin läpi taikinaan. Sekoita joukkoon neste. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun (itse käytän korppujauhon sijaan vehnäjauhoja) vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45-50 min.
Ohjetta voi muunnella erilaisilla mausteilla ja makua antavilla aineilla, esim:
sitruunakakku: jätä kerma/maito pois ja lisää taikinaan yhden sitruunan mehu ja raastettu kuori
kardemummakakku: mausta taikina 1 rkl:lla kardemummaa
suklaakakku: lisää taikinaan 1 rkl kaakaota ja 100 g rouhittua suklaata
pähkinäkakku: lisää 1-2 dl pähkinärouhetta
hedelmäkakku: lisää 3-4 dl kuivattuja hedelmiä paloina
Tästäkin on tulossa vähän parempia kuvia, kunhan ehdin syventyä niihin.
...Ja tässä on vähän oikeamman värinen kuva. En tietenkään sano että tämä vieläkään täydellinen olisi, mutta hiukan parempi.
Kommentit