Olen jo pitkään suunnitellut glögikakun tekoa ja nyt viimein sain sellaisen tehtyä. Ohje on ihan oma sovellus ja tällä kertaa kirjoitin poikkeuksellisesti ohjetta ylös sitä mukaa kun sitä tein.
Pinnalla olevien sokerikellojen ohjeen löysin Kermaruusulta. Aivan fantastinen idea. Sattumalta miulta löytyi samanlaisia kelloja kun ohjeessakin. Kellot kilisevät kuin lasi kun niitä varovasti heilauttaa vastakkain. Kellon kielen tein spagetista ja kultapallosta. Reunaa koristelin hieman kultaisella tomuvärillä.
Joulutähti on sokerimassaa kultahileillä koristeltuna.
Tässä vielä ohje:
Pohja
30 kpl pieniä pipareita
75 g voita sulatettuna
Täyte:
2 prk Flora vispiä
1 rkl vanilliinisokeria
1 dl sokeria
10 piparia murusina
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl piparkakkumaustetta (tarvittaessa)
n. ½ dl sitruunamehua vedellä laimennettuna
4 liivatetta
Pinta:
5 dl glögiä
5 liivatetta
Murenna piparit ja sekoita sulatettu voi niiden joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut ainekset. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
Liota glögikerroksen liivate vedessä. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaada nauhana glögin joukkoon. Lisää glögikerros hyytyneen kermaseoksen päälle varovasti kaataen.
Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta ja koristele.
Kermakerros olisi saanut olla ehkä vähän matalampi, mutta nyt siitä tuli tämännäköinen.
Kommentit