Olen jo pitkään suunnitellut glögikakun tekoa ja nyt viimein sain sellaisen tehtyä. Ohje on ihan oma sovellus ja tällä kertaa kirjoitin poikkeuksellisesti ohjetta ylös sitä mukaa kun sitä tein.

1292754003_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pinnalla olevien sokerikellojen ohjeen löysin Kermaruusulta. Aivan fantastinen idea. Sattumalta miulta löytyi samanlaisia kelloja kun ohjeessakin. Kellot kilisevät kuin lasi kun niitä varovasti heilauttaa vastakkain. Kellon kielen tein spagetista ja kultapallosta. Reunaa koristelin hieman kultaisella tomuvärillä.

Joulutähti on sokerimassaa kultahileillä koristeltuna.

1292753966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä ohje:

Pohja

30 kpl pieniä pipareita

75 g voita sulatettuna

 

Täyte:

2 prk Flora vispiä

1 rkl vanilliinisokeria

1 dl sokeria

10 piparia murusina

200 g vaniljatuorejuustoa

1 tl piparkakkumaustetta (tarvittaessa)

n. ½ dl sitruunamehua vedellä laimennettuna

4 liivatetta

 

Pinta:

5 dl glögiä

5 liivatetta

 

Murenna piparit ja sekoita sulatettu voi niiden joukkoon. Painele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen muut ainekset. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivate ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja hyydytä kylmässä pari tuntia.

Liota glögikerroksen liivate vedessä. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaada nauhana glögin joukkoon. Lisää glögikerros hyytyneen kermaseoksen päälle varovasti kaataen.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Poista kakku vuoasta ja koristele.

1292754063_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kermakerros olisi saanut olla ehkä vähän matalampi, mutta nyt siitä tuli tämännäköinen.