Näin pitkänperjantain kunniaksi piti vähän leipoa kahvitarjottavaa. Siinä samassa juhlittiin tuon nuorimmaisen nimppareita ja miun opiskelun päättymistä.
Tein siis taas kakkua...  Pohjana kaakaolla ja appelsiiniaromilla maustettu kuuden munan peruskakku. Kostutus sitruuna-limemehun ja limpparin sekoituksella. Välissä mansikka- ja mangopassionmousset. Pinnalla mangosose appelsiinimehulla maustettuna ja liivatteella hyydytettynä. Koristeet sokerimassaa ja Flora vispiä. Suklaaspritsaukset Pandan valkoista ja maitosuklaata.



 
Lisätarjottavaksi kaivoin pakkasesta joulusta jääneitä lehtitaikinalevyjä. Lusikoin sellaisen teelusikallisen sitruunarahkaa pinnalle, paistoin ja koristelin mandariini- ja rypäleviipaleilla. Viimeistelin hyytelösokerilla ja ripottelin pinnalle tomusokeria. Toisiin leivoksiin laitoin sitruunarahkaa ja vadelmahilloa.
 


 
Pitäähän kahvipöytään tietenkin jotain suolaistakin laittaa. Teinkin sitten tälläisen oman version voikkaritäytteestä. Ruskistin pannulla kevyesti savukinkku- ja pekonisuikaleita kelta- ja punasipulin kera. Sekoitin jäähtyneeseen seokseen savuporosulatejuustoa ja ranskankermaa. Levitin täytteen rullarieskalle, käärin rullaksi ja annoin tekeytyä jääkaapissa yön yli. Olivat kyllä aika makoisia, nämä hävisivät kahvipöydästä ensimmäisenä. Viimeisille vieraille pitikin sitten tehdä perusvoileipiä, kun kaikki rullat oli jo menneet cheeky.

 



heart  heart  heart


 
Huomasin, että kameraan oli jäänyt vanhoja juttuja päivittämättä.
Tässä jossain vaiheessa tehty banaanikakku. Sekin siksi että oli jo aika ruskeaksi menneitä banaaneita, jotka piti käyttää pois. Muuten kakku taitaa olla murokakun tyylinen peruskakku, jota olen aika usein tehnyt. Vanha ohje, joka ei koskaan petä ja mikä parasta, siihen voi lisätä aivan mitä haluaa ja aina onnistuu!!

 


 
Toinen kamerasta löytynyt juttu on rahkapiiras. Tästä ohjeesta en ole varma mitä siihen laitoin. Rahkaseokseen laitoin luultavasti turkkilaista jugurttia, kermarahkaa, vispikermaa, sitruunamehua, pari munaa ja jotain muuta. Paistoin ehkä vähän turhankin kauan, vähempikin olisi ehkä riittänyt.
Kaikenlaista kun tekee niin joskus onnistuu ja joskus ei. Pääasia että maku oli aika mehevä ja koko piiras tuli syötyä hyvällä halulla.