Näin Onnelilla ihanan tyrnikakun ja tietenkin halusin kokeilla samanlaista kaikkine suklaalehtineen.  Oli vielä vanhemmat tulossa kyläilemään nimipäiville joten syy kakun teolle oli taas olemassa.

Ei se sitte menny niin kun Strömsössä....

Alimmaiset kerrokset hyytyivät ihan kuten pitikin, mut sitte tapahtu jotain kahdessa päällimmäisessä kerroksessa. Lisäsin enemmän rahkajugurttia, mutten samassa suhteessa liivatteen määrää. Jos olisin seurannut ohjetta tarkasti, olisin ehkä onnistunut paremmin, mutta kun jälleen kerran piti soveltaa omiaan, nii tulos on sitten tämän näköinen

Niin kun näkyy, reunavuokaa ei voinut ollenkaan ottaa pois ympäriltä, koska silloin koko kakku olisi valunut pöydälle. Kakku oli kyllä yön yli jääkaapissa ja hyydytin jokaisen kerroksen erikseen, mutta silti kävi näin. Eikä sitten tietenkään enää aamulla ollut aikaa tehdä uutta korvaavaa pikaversiota, aaaarrgghhh!!!

 

Päätin kuitenkin koristella kakun valmiiksi, koska olin suurella vaivalla tehnyt suklaisia lehtiä. Sekään ei ollu ollenkaan niin helppoa kun olin luullut. Valitsin aluksi mustaherukan ja kurttulehtiruusun lehtiä ja kokeilin maitosuklaalla. Laitoin ilmeisesti liian vähän suklaata lehtien pinnalle, kun en sitten saanut niitä ehjänä pois ollenkaan. Kokeilin uudemman kerran valkoisella suklaalla ja tällä kertaa sivelin melko paksun kerroksen suklaata lehdille. Irrotus oli vähän helpompaa, mut siltikin suklaa tahtoi halkeilla.

Pinnalla on ruusunmarjakeitto, joka olisi sekin tarvinnut enemmän liivatetta.

 

Tässä sitten kuva valmiista viipaleesta. Ei todellakaan saman näköinen ihana kuin Onnelilla.

 

No, maku oli kuitenkin ihan hyvä, jopa tuo puoliskokin kehui. Hän ei todellakaan mielistele, vaan kertoo rehellisen mielipiteensä ja yleensä heti. Ei pidä lannistua, yritän taatusti uudemman kerran ja tällä kertaa oikeilla ainesmäärillä

 

Oikein mukavaa viikonlopun alkua jokaiselle!!