Toinen siskoista soitti tuossa eilisiltana ja kertoi tulevansa käymään. Mie mietin kuumeisesti mitä ihmettä leipoisin näin lyhyellä varoitusajalla kun kellokin oli jo yli 9 illalla. Inventaario jääkaappiin ja sieltä löytyi vaniljan makuista rahkaa, vaniljatuorejuustoa ja vaan yksi purkki Flora vispiä. Jaahas, ja noistako pitää saaha jotakin tehtyä?

Selailin ohjekirjaani ja tein sitten todellakin sellaisen "mitä kaapista löytyy" -kakun. Pohjana kaakaokääretortusta tehdyt levyt, joista leikkasin irtopohjavuoan kokoiset pyörylät. Tein niistä alus- ja päällyslevyt kakkuun. Väliin sekoitin tuota vaniljarahkaa, tuorejuustoa ja sen purkin kermaa. Lisäksi oli jäänyt purkin pohjalle vähän kaneli-omenamarmeladia, jonka sekoitin vielä sekaan. Tuumailin, että tuo tarvii vielä jotakin makua antavaa ainesosaa ja niin murensin vähän pipareita juustorahkaseokseen.

Liotin 4 liivatetta pieneen määrään glögiä (vajaa 1 dl, en mitannut tarkemmin) ja hyydytin kakun sillä yön yli.

Tänä päivänä kävin nopsasti kaupasta hakemassa lisää kermaa kuorrutuksiin. Vatkasin purkin Flora vispiä ja maustoin sen ruokalusikallisella vaniljakreemiä ja vanilliinisokeria.

1294434457_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Reunaan oli kuitenkin ihan pakko kokeilla vasta tilaamaani suklaatransferia. Ei ihan menny putkeen, mut kokeilen uudelleen paremmalla ajalla. Pinnalle sitten jo aiemminkin esiintyneet sokerikellot joulutähdellä. Alun perin tarkoitus oli tehdä pinta marsipaanista, johon olisin voinut kokeilla uutta kuviokaulintani, mut jätän sen suosiolla seuraavaan kertaan.

 

Hyvinhän se upposi ihan tuollaiseksi "nyhjää tyhjästä" -kakuksi. Tämän verran jäi kahvittelusta tähteeksi. Toivottavasti seuraavalla kerralla on enemmän aikaa valmistautua noitten uusien juttujen kokeiluun.

1294434637_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eiköhän nämä joulunmakuiset jutut ole tässä. Nyt voi keskittyä taas muihin makuihin ja uusiin juttuihin.